Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

"Δείτε τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σας παιδιά, μέσα από της τέχνης την ομορφιά" - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

 Με αφόρμηση την επεξεργασία του βιβλίου "Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο", τη δημιουργία της κούκλας-μασκότ καθώς και τη σύνθεση του ύμνου της ομάδας, στην 1η θεματική ενότητα "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ" των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με την οποία ασχοληθήκαμε, επεξεργαστήκαμε τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, μέσα πάντοτε από τη ματιά της τέχνης.

Τα σχολεία χωρίστηκαν σε ζευγάρια και κάθε ζευγάρι επέλεξε και ένα δικαίωμα με αποτέλεσμα να έχουμε 12 βασικά δικαιώματα των παιδιών.

Σκοπός ήταν η κατανόηση των μαθητών/τριών για τα δικαιώματά τους αλλά και η δημιουργία του Ημερολόγιου του 2023 βασισμένο πάνω στα δικαιώματα των παιδιών. Κάθε μήνας θα αφορούσε και σε ένα δικαίωμα.

Μέσα από μία αποθήκη πινάκων ζωγραφικής σχετικών με τα δικαιώματα των παιδιών, τα σχολεία ψήφισαν τον πιο αντιπροσωπευτικό πίνακα και στη συνέχεια χωρισμένοι σε ζευγάρια και έχοντας ήδη επιλέξει το δικαίωμα με το οποίο ήθελαν να ασχοληθούν, το επεξεργάστηκαν με την τεχνική του Έντεχνου Συλλογισμού (Artful Thinking).


https://docs.google.com/presentation/d/1ij3Fut6QvNyrKZD7HeAWfcjFy2ceA6Nu1Vuo5K3FsWI/edit#slide=id.p


Τέλος, μετά την παραπάνω επεξεργασία του πίνακα, οι μαθητές/τριες από το κάθε σχολείο-ζευγάρι, προσπάθησαν να τον αναπαραστήσουν χρησιμοποιώντας διαφορετική τεχνική. Αποτέλεσμα ήταν για κάθε μήνα να έχουμε ένα δικαίωμα μέσα από έναν αντιπροσωπευτικό πίνακα που σχετιζόταν με το δικαίωμα του μήνα αυτού, ο οποίος αναπαράχθηκε με δύο διαφορετικούς τρόπους από το κάθε σχολείο του ζευγαριού.


https://www.flipsnack.com/andrianakasviki/2023-artful-ecoteams.html






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου